ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ

ΕΡΓΑΣΙΑ  ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

 ΘΕΜΑ:


  ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ


Α΄ ΟΜΑΔΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


1. Ποια είδη του Σούπερ Μάρκετ χρησιμοποιεί καθημερινά η οικογένειά σας στο σπίτι;

· Χρησιμοποιεί καθημερινά: ψωμί, γάλα, βούτυρο, μαρμελάδα, καφέ, ζάχαρη, χυμούς, φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, απορρυπαντικά και είδη καθαριότητας.

2. Ποια από αυτά τα είδη χρησιμοποιείτε εσείς τα παιδιά;

· Το ψωμί, το γάλα, το βούτυρο, τη μαρμελάδα, τη ζάχαρη, τους χυμούς, τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας και τα είδη καθαριότητας (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαπούνι) 

3. Παρατηρείστε και καταγράψτε αν υπάρχουν στο Σ.Μ. ίδια προϊόντα από άλλες εταιρείες.

· Ναι, μετά από παρατήρηση στο Σ.Μ., διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ίδια προϊόντα από διαφορετικές εταιρείες όπως π.χ. τα απορρυπαντικά, ζυμαρικά, είδη καθαριότητας κ.α.

4. Συγκρίνετε τις τιμές - ποσότητες ομοίων προϊόντων αλλά από διαφορετικές εταιρείες;

· Παρατηρήσαμε τα προϊόντα των γνωστών εταιρειών (από τη διαφήμιση), είναι συνήθως λίγο ακριβότερα από τα προϊόντα των λιγότερο γνωστών εταιρειών. Πιθανόν οι γνωστές εταιρείες να έχουν καλύτερης ποιότητας προϊόντα.

5. Πόσα από τα είδη που αγοράζετε είναι ελληνικής προέλευσης και πόσα είναι εισαγόμενα;

· Τα περισσότερα από τα προϊόντα που αγοράζουμε, σε ποσοστό 80%, είναι ελληνικά , όπως για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ζυμαρικά, κλπ. Αυτό γίνεται όχι γιατί δεν υπάρχουν ανάλογα εισαγόμενα προϊόντα, αλλά γιατί τα ελληνικά είναι και καλής ποιότητας και με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε την τοπική και κατ' επέκταση την εθνική μας οικονομία.

6. Ποια από τα προϊόντα που αγοράζετε ρυπαίνουν το περιβάλλον και γιατί;

· Τα προϊόντα που ρυπαίνουν το περιβάλλον είναι κατά κύριο λόγο τα απορρυπαντικά π.χ. η χλωρίνη που ρυπαίνει τους υδροφόρους ορίζοντες. Ακόμη, το περιβάλλον ρυπαίνουν όχι μόνο τα ίδια τα προϊόντα , αλλά και οι συσκευασίες αυτών των προϊόντων π.χ. το πλαστικό που μένει αναλλοίωτο στη γη για πάρα πολλά χρόνια.


 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

 

Κάντε κλικ για να μεταφερθείτε στην σελίδα του Δημοτικού σχολείου Γαλατάδων