Κάντε κλικ για να δείτε πληροφορείες για το σχολείο μας.
Στοιχεία για τον τόπο που κατοικούμε ,για το χωριό μας ,πως είναι σήμερα και πως ήταν παλιότερα
Φωτογραφίες από το σχολείο μας τωρινές και παλιότερες.
Εργασίες Μαθητών του σχολείου μας
Εικόνες απο εκδρομές που πήγαμε
Γνωριμία με τους δασκάλους του σχολείου μας
Οι εκδηλώσεις που έγιναν
Συνδέσεις με άλλα σχολεία , και αλλες χρήσιμες διευθύνσεις για μαθητές και δασκάλους.
 
7/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ  Το Δημοτικό σχολείο Γαλατάδων ιδρύθηκε και λειτούργησε την 1η Ιανουαρίου 1913 , με την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Αρχείο όμως υπάρχει από το σχολικό έτος 1920-21 . Το παλιό διδακτήριο κατεδαφίστηκε και το έτος 1940 χτίστηκε νέο διδακτήριο με τρεις αίθουσες διδασκαλίας . Το έτος 1956 προστέθηκαν άλλες δύο αίθουσες.  Το έτος 1981 χτίσθηκε η 6η αίθουσα και το έτος 1993 χτίστηκε η 7η αίθουσα διδασκαλίας.
  Την παρούσα χρονική περίοδο (2001 - 2002 ) το Δημοτικό σχολείο Γαλατάδων δεν εξυπηρετεί μαθητές από τα γύρο χωριά . Αυτό όμως είχε συμβεί στο παρελθόν. 
Το Δημοτικό σχολείο Γαλατάδων όπου είναι και η έδρα του δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου λειτουργεί με οργανικότητα 7/θέσιου σχολείου με σύνολο μαθητών 130 , και εκπαιδευτικό προσωπικό που αποτελείτε από τον διευθυντή , 7 εκπαιδευτικούς ( 7 τμήματα) , ένα εκπαιδευτικό ειδικής τάξης , ένα εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής και ένα εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας.


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  Προ του 1890 οι δάσκαλοι πληρώνονταν από τους γονείς των μαθητών από 8 - 10 τούρκικες λίρες ετησίως.     Μετά το 1890 έως το 1900 οι δάσκαλοι έπαιρναν 15 λίρες ετησίως .  Δηλαδή η κοινότητα έπαιρνε 5 λίρες από το ελληνικό προξενείο Θεσσαλονίκης και 10 λίρες από τους γονείς.   Από το 1900 έως το 1906 η κοινότητα έπαιρνε ως συνδρομή 10 λίρες από το προξενείο και οι γονείς πλήρωναν 5 λίρες.
Από το 1906 έως το 1912 το σχολείο παρέμεινε κλειστό ,γιατί διώχτηκε από τους Βουλγάρους ο Έλληνας δάσκαλος από την Έδεσσα.
  Μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας, το σχολείο επαναλειτούργησε την 1η Ιανουαρίου 1913 με δάσκαλο τον Βασίλειο Μπόικο . Από τότε λειτουργεί κανονικά έως σήμερα.    Από το 1921 έως το 1948 δίδαξε ο Χαρισιάδης Χρήστος από τους Γαλατάδες.  
  Τα μαθήματα που διδάσκονταν οι μαθητές ήταν :Ελληνικά , Αριθμητική , Ιστορία , Θρησκευτικά και φυσιογνωστικά μαθήματα.  Οι μαθητές κατ' αρχάς χρησιμοποιούσαν μόνο ένα βιβλίο την "Άπασα Ύλη" του Δημητράκου . Κατά τα μέσα του εμφυλίου πολέμου άρχισαν να χρησιμοποιούν και βοηθητικά βιβλία διαφόρων εκδοτικών οίκων. 
  Επίσης την περίοδο του εμφυλίου πολέμου το Δημοτικό σχολείο Γαλατάδων φιλοξενούσε και μαθητές από τα διπλανά χωριά , Λιπαρό και Άγιο Γεώργιο ,επειδή δε λειτουργούσαν τα δικά τους σχολεία.
  Ως μέθοδο διδασκαλίας τότε οι δάσκαλοι χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο του Ερβάρτου.
  Ποινές : Οι ποινές ήταν αυστηρότατες και γίνονταν η χρήση της βέργας , τράβηγμα των αυτιών κ.λ.π.