Κάντε κλικ για να δείτε πληροφορείες για το σχολείο μας.
Στοιχεία για τον τόπο που κατοικούμε ,για το χωριό μας ,πως είναι σήμερα και πως ήταν παλιότερα
Φωτογραφίες από το σχολείο μας τωρινές και παλιότερες.
Εργασίες Μαθητών του σχολείου μας
Εικόνες απο εκδρομές που πήγαμε
Γνωριμία με τους δασκάλους του σχολείου μας
Οι εκδηλώσεις που έγιναν
Συνδέσεις με άλλα σχολεία , και αλλες χρήσιμες διευθύνσεις για μαθητές και δασκάλους.
 
ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ



Το Καδίνοβο (Γαλατάδες) αναγνωρίστηκε ως κοινότητα Γαλατάδων στις 28-6-1918 ΦΕΚ Α152/1918 με έδρα την Καρυώτισσα

Στην κοινότητα Καδινόβου υπαγόταν τότε οι παρακάτω συνοικισμοί: Μπαρίνοβο, Τρίσνο, Πλούγαρ, Καρυώτισσα και Λοζάνοβο.

Ο συνοικισμός Γαλατάδες αναγνωρίστηκε σαν αυτόνομη κοινότητα και αποσπάστηκε από την κοινότητα Καρυώτισσας στις 25-8-1933 ΦΕΚ Α 253/1933.  
Το χωριό σήμερα κατοικείται από εντόπιους και Θρακιώτες. Με βάση την απογραφή του 1920 το Καδίνοβο είχε 390 κατ. η Καρυώτισσα 293 κατ. το Λιπαρίνοβο ή Μπαρίνοβο (Λιπαρό) 154 κατ. το Λοζάνοβο (Παλαίφυτο) 202 κατ. το Πλούγαρ (δεν υπάρχει σήμερα) 28 κατ. και η. Πρίσνα (αργότερα συνχωνεύθηκε στην Κρύα Βρύσα) 99 κατ.
Στην απογραφή του 1928 οι Γαλατάδες είχαν 846 κατ. το 1940 είχαν 1286 κατ. το 1961 είχαν 1648 κατ. κατ τέλος το 1991 είχαν 2039 κατοίκους.
Τα τελευταία χρόνια το χωριό έχει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη λόγω των δύο κυριότερων αγροτικών καλλιεργειών, οι οποίες είναι το σπαράγγι και το βιομηχανικό ροδάκινο.
Η Μητρόπολη Του Ελληνικού Σπαραγγιού
Φέτος (1997) συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τότε οι γεωπόνοι Φιλοποίμην Γκράτσιος και Αστέριος Μπένης εγκατέστησαν τους πρώτους δοκιμαστικούς Αγρούς σπαραγγιού στους Γαλατάδες.
Από τότε μέχρι σήμερα το σπαράγγι καλλιεργήθηκε με επιτυχία σε πολλές; Περιοχές της Ελλάδας. Συνολική παραγωγή με στοιχεία 1995 31.000 τόνοι. Η Γαλλία παράγει 32.500 τόνους, η Γερμανία 31.950 τόνους, η Ολλανδία 14.250 τόνους και η Ισπανία 77.100 τόνους. Πρώτη στις εξαγωγές σπαραγγιού η Ελλάδα από τις προαναφερθείσες χώρες.
Ο πίνακας περιεκτικότητας θρεπτικών συστατικών στα νωπά φρέσκα σπαράγγια μας δείχνει πως τα σπαράγγια περιέχουν : πρωτεΐνες, λίπος, υδατάνθρακες, νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο,, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, βιταμίνες Α , Ο, Β, Β2 και νιασίνη. Τα 100 γρ. σπαραγγιού δίνουν 15 θερμίδες. Σπάνια ένα λαχανικό προσφέρει τόσες λίγες θερμίδες και τόσο πολλές βιταμίνες, ανόργανα άλατα και υδατάνθρακες.
Η διακίνηση του σπαραγγιού γίνεται μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλατάδων των εξαγωγικών ομάδων των παραγωγών και των ιδιωτών εμπόρων. Επίσης το ροδάκινο είναι και αυτό μια δυναμική παραγωγή που έχει ανεβάσει αρκετά το εισόδημα των αγροτών.
Στους γαλατάδες σήμερα υπάρχει ο ποδοσφαιρικός σύλλογος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ) ο οποίος αγωνίστηκε την περίοδο 1991-1992 στην Δ Εθνική. Υπάρχει ανοικτό ποδοσφαιρικό γυμναστήριο και δυο γήπεδα μπάσκετ. 
Φυσιολατρικός Όμιλος Γαλατάδων "ΦΟΓΑ" 
Ο Φ.Ο.ΓΑ. ιδρύθηκε στις 25 Απριλίου 1996, με έδρα τους Γαλατάδες. Κύριος σκοπός του Συλλόγου είναι η οργάνωση της άμυνας της κοινωνίας στην επίθεση που δέχεται το περιβάλλον. Μια από τις πρώτες δραστηριότητες του συλλόγου ήταν η έκδοση εφημερίδας υπό τον ιστορικό τίτλο "Τα μυστικά του βάλτου". Η ιστορία του τόπου και το περιβάλλον συνυπάρχουν στο τίτλο αυτό με τον οποίο η Πηνελόπη Δέλτα εξιστόρησε τους αγώνες των ηρώων στο Μακεδονικό Αγώνα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατάδων "ΦΙΛΛΙΠΟΣ" 
Τα σπουδαιότερα πράγματα που έχει πετύχει μέχρι σήμερα ο Σύλλογος είναι η ένωση όλων των κατοίκων του χωριού πέρα από ρατσιστικές και πολιτικές διακρίσεις που υπήρχαν στο παρελθόν. Κατάφερε επίσης με τις δραστηριότητες του να συγκινήσει τους παλαιότερους ξυπνώντας τους μνήμες, μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς και τις φορεσιές. Με τις λαογραφικές εκθέσεις και την έκθεση παλαιών φωτογραφιών, κατάφερε να περάσει το μήνυμα στους νεώτερους της αξίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της λαϊκής μας παράδοσης, που αποτελούν την ταυτότητα του έθνους μας. Ο πολιτιστικός σύλλογος Γαλατάδων "Φίλιππος" έχει σήμερα 140 ενεργά μέλη και α) Τμήμα παραδοσιακών χορών: Συμμετέχουν όλα τα μέλη του συλλόγου χωρισμένα σε επτά ομάδες. Οι νέοι και οι νέες του χωριού μαθαίνουν όλους τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και κυρίως αυτούς της κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Θράκης, β) θεατρική ομάδα: Ιδρύθηκε στις 2-10-97 και απαρτίζεται από 17 νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς. Από την ίδρυση της η ομάδα μέχρι σήμερα έχει "ανεβάσει" δύο θεατρικά έργα, το "Κάιν και Αβελ" και το "Αγία ΦΙλοθέη η Αθηναία"